Municipiul Tîrgu Mureș riscă să piardă sumele alocate din fondurile europene pentru modernizarea serviciului de transport în comun. Incompetență, sau “interesul bate fesul”?

 

Pentru astăzi, 23 noiembrie 2017 se anunță o ședință plenară a Consiliului Local Municipal Tîrgu Mureș cât se poate de interesantă. Pe lângă alte proiecte de hotărâre cu impact major (cum ar fi taxele și impozitele locale pe anul 2018 sau mărirea salariilor pentru angajații primăriei în urma modificărilor legislative) vor fi discutate și alte subiecte sensibile, cum ar fi cel al transportului local.

Din acest motiv, în cursul zilei de ieri am depus în formă scrisă o interpelare adresată Direcţiei Comunicare, Proiecte cu Finanţare Internaţională şi Resurse Umane, Serviciul Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul primăriei Municipiului Tîrgu Mureș, urmând ca la ședința plenară de azi persoanele competente din cadrul compertimentului de resort interpelat să ne răspundă la câteva întrebări pertinente.

 

De ce am formulat această interpelare? Pentru că momentan ne aflăm în situația în care Municipiul Tîrgu Mureş începând cu anul 2018 este eligibil pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile de aproximativ 25 milioane de euro (!) pentru modernizarea transportului local, inclusiv pentru achiziţionarea de mijloace de transport în comun ecologice și electrice precum şi pentru toate facilităţile necesare funcţionării acestora şi al transportului public de persoane. Una dintre condițiile de bază pentru ca municipalitatea să poată face demersurile pentru absorbția acestor sume este ca ea să gestioneze în regim propriu serviciul de transport local, prin delegarea directă către o societate subordonată administrației publice locale și gestionată în mod exclusiv de către aceasta. Practic acest lucru înseamnă că se impune necesitatea rezilierii contractului de asociere în participațiune încheiat între SC Transport Local SA (societate subordonată consiliului local) și SC Siletina Impex SRL (o firmă privată care în anul 2001 a încheiat contractul de asociere cu SC Transport Local SA prin nimeni altul decât Maior Sergiu Claudiu, fost consilier local, fost viceprimar, consilier al primarului, trimis în judecată în mai multe dosare pentru abuz în serviciu, fapte de corupție și spălare de bani).

Coincidență sau nu, dar tot azi se va supune dezbaterii un proiect de hotărâre pe un subiect extrem de controversat cu privire la viitorul serviciului public de transport local la Tîrgu Mureș. Proiectul de hotărâre a fost inițiat și depus abia acum 3 zile de către 5 consilieri locali, la data de 20 noiembrie 2017, fără ca acesta să fi fost supus dezbăterii și avizării în ședințele comisiilor de specialitate, proiectul fiind introdus pe ordinea de zi în regim de urgență.

Ce se întâmplă de fapt? Haideți să facem un rezumat pe scurt:

Toată lumea știe, că această asociere este de mai mulți ani una neavantajoasă pentru Municipiul Tîrgu Mureș, acest contract de asociere fiind menținut în mod “artificial” contrar Legii 92/2007 a serviciilor de transport public local, prin care atribuirea contractelor pentru delegarea serviciului de transport local se face printr-o procedură competitive. Acest lucru înseamnă, că regulile și condițiile sunt clar reglementate, ca și modalitățile de audit, iar SC Siletina SRL nu îndeplinește aceste condiții. Autoritățile publice locale ar fi trebuit să se conformeze acestor prevederi și să schimbe în totalitate metodologia de atribuire al serviciului public de transport călători, cee ace la Tîrgu Mureș de 10 ani nu s-a întâmplat.

În acest context mai există o altă dilemma cu care ne confruntăm: de ce din anul 2013 până la momentul prezent contractual fost prelungit prin 4 acte adiționale fără hotărâre de consiliu local. De ce s-a putut face prelungirea fără aprobarea consiliului local, și de ce este acum brusc necesară prelungirea cu hotărâre de consiliu? Din punct de vedere legal este nevoie de hotărâre de consiliu, deciu nu înțelegem nici azi, de ce nu s-a procedat la fel și în ultimii ani.

Cert este, că această asociere este de ani de zile total neavantajoasă pentru Municipiul Tîrgu Mureș și pentru beneficiarii serviciului de transport local. Totodată nu putem însă nici să riscăm să îi lăsăm pe tîrgumureșeni fără serviciul de transport în comun, mulți oameni fiind “dependenți” de acesta. În fond și ei trebuie să ajungă cu ceva la școală, la locul de muncă sau la spital.

Totodată trebuie meționat și faptul, că de exemplu în cursul anului trecut Municipiul Tîrgu Mureș a achiziționat 20 de autobuze noi în valoare totală de 15 milioane de lei, iar aportul de investiții al firmei associate SC Siletina Impex SRL nu era unul echivalent cu cel al municipiului Tîrgu Mureș. Prin urmare, proportional cu aportul de investiție ar fi fost obligatorie și schimbarea procentului de participațiune, proporțional cu aportul adus ăn asociere, conform Codului civil 1511. Din motive lesne de înțeles, cota de participațiune nu s-a modificat, aceasta rămânând aceeași, adică de 40% pentru Siletina. Astfel puteți și voi calcula, câți bani încasează Siletina din această asociere în condițiile în care în ultimii 4 ani serviciul de transport local a fost subvenționat de la bugetul local cu 19 milioane lei (!) anual.

Concluzionând cele expuse, azi – la fel ca în ultimii 10 ani – practic se va încerca prelungirea în grabă a acestei asocieri pe încă minim 6 luni de zile, în loc ca pe durata ultimului an și jumătate persoanele responsabile să fi făcut ordine în ograda proprie. Cert este, că în cazul în care se va vota acest proiect de hotărâre, acesta va fi cât se poate de contestabil din punct de vedere al legalității. Totodată trebuie spus lucrurilor pe nume: că cel mai mare câștigător al acestui demers nu va fi nici de acum încolo altcineva, decât firma privată de transport a familiei Maior, SC Siletina Impex SRL. Iar cei mai mari perdanți vom fi iarăși noi, tîrgumureșenii, care de ani de zile avem parte de un serviciu de transport public organizat mai degrabă la nivelul standardelor unei țări africane decât la standardele unei țări europene civilizate. Nu mai este nevoie să mergem în țări aflate mai la vest de noi; ajunge să ne deplasăm doar la 100 km depărtare până la Cluj-Napoca, ca să vedem cum arată de fapt un serviciu de transport civilizat și bine organizat.

Dacă la Cluj se poate, la noi de ce nu se poate?

Ședința consiliului local va fi transmisă azi și pe pagina de Facebook al Partidului Oamenilor Liberi Tîrgu Mureș Marosvásárhely 

 

Hermann Mark Christian

consilier local al municipiului Tîrgu Mureș

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>