Cele două proiecte iniţiate de mine, care vizează achiziționarea, în premieră pentru Tîrgu Mureş, de material didactic în grădinițe şi creșe au fost votate de Consiliul Local Tîrgu Mureş.

Potrivit sumelor aprobate, la grădiniţe va fi alocată suma aproximativă de 10.000 de lei/grupă de grădiniţă, bugetul total (dublat în urma unui amendament) fiind de 1.000.000 de lei pentru material didactic cu timp de exploatare mai mic de un an (acuarele, plastilină, hârtie de diverse tipuri, panglici, sfori, aţe, creioane etc.) şi 600.000 de lei pentru material didactic cu timp de exploatare mai mare de un an (cărţi, obiecte educative din plastic şi lemn, jocuri, table, videoproiectoare etc.).

Creşele vor primi 100.000 de lei, dintre care 80.000 de lei pentru material didactic cu timp de exploatare mai mic de un an şi 20.000 de lei pentru material didactic cu timp de exploatare mai mare de un an.

Toate aceste sume vor fi trecute automat în bugetul pe anul viitor al municipiului Tîrgu Mureş. Momentul în care ele vor fi cheltuite şi cuantumul sumelor disponibilizate va depinde exclusiv de primarul Dorin Florea. Eu voi continua să fac demersuri şi presiuni pentru ca toţi banii să fie viraţi cât mai repede.

Radu Bălaș, consilier local al municipiului Tîrgu Mureș

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>