La ședința de Consiliu Local din 19 decembrie 2017, consilierii locali POL au afișat pe tot parcursul întâlnirii „drapelul Revoluţiei” în semn de respect faţă de târgumureşenii care şi-au pierdut viaţa în decembrie 1989, dar şi pentru a atrage atenţia asupra antidemocraticelor schimbări ale Legilor Justiţiei din Parlament.

Din perspectiva mea, cele mai importante proiecte au fost cele iniţiate de mine şi care vizau, în premieră pentru Tîrgu Mureş, dotarea cu material didactic a grădiniţelor şi creşelor (detalii aici).

Cel mai inoportun proiect, la care am votat împotrivă, dar care a trecut graţie voturilor UDMR, PSD şi PNL a fost cel privind înfiinţarea unui club sportiv de stat al Primăriei, la fel cum erau cele de pe vremea lui Ceauşescu. În mod ironic, în aceeaşi şedinţă se comemorau eroii care au dus la îndepărtarea dictatorului comunist. Fără comentarii…

Cum am votat la fiecare punct de pe ordinea de zi, puteţi afla mai jos:

Proiect în regim de urgenţă privind aprobarea salariilor de bază actualizate pentru angajaţii din Primărie (ÎMPOTRIVĂ – deoarece cred că această mărire de salarii este nesustenabilă economic, câtă vreme angajații de la stat au ajuns să câștige mai mult decât cei din privat)

1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului Unităţii Administrativ Teritoriale – Municipiul Tîrgu Mureş pe anul 2017. (ÎMPOTRIVĂ – rectificarea este nesemnificativă ca impact a sumelor, dar s-au dublat, totuși, banii pentru concerte de Crăciun și Revelion, suma prevăzută de 400.000 fiind similară cu bugetul Zilelor Târgumureșene!)

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism „Plan Urbanistic de Detaliu- studiu de amplasament pentru construirea a trei case de locuit”, str. Mărului, fnr. Iniţiator: Zsigmond Levente. (PENTRU)

3. Proiect de hotărâre privind prelungirea valabilităţii documentaţiei de urbanism „Plan Urbanistic General al Municipiului Tîrgu Mureş” cu regulamentul local de urbanism aferent. (ABȚINERE deoarece PUG-ul nou a fost întârziat inadmisibil de mult)

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism „Plan Urbanistic Zonal- actualizare PUZ ansamblul rezidenţial Dolomiti, str. Livezeni, fnr” aprobat prin HCL nr. 303/06.09.2007, cu regulamentul local de urbanism aferent Beneficiari: SC”Dolomiti Invest”SRL, Borşan Rita Simona, SC „Fomco 2006” SRL. (AMÂNAT)

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Modernizare strada Tazlăului”. (PENTRU)

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii ” Modernizare str. Victor Babeş”. (PENTRU)

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii ” Modernizare strada Mioriţei”. (PENTRU)

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii ” Modernizare strada Zarandului”. (PENTRU)

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii ” Modernizare strada Eden”. (PENTRU)

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii ” Modernizare strada Prutului”. (PENTRU)

11. Proiect de hotărâre privind prezervarea spaţiului de trecere în subteran a reţelelor aeriene de pe raza municipiului Tîrgu Mureş. (PENTRU)

12. Proiect de hotărâre privind trecerea unui teren în suprafaţă de 616 mp din Tîrgu Mureş, str.Vasile Săbădeanu, f.n., în proprietatea Municipiului Tîrgu Mureş de la SC. MACO CONSTRUCT SRL. (PENTRU)

13. Proiect de hotărâre privind planul de lucrări de interes local în anul 2018 pentru beneficiarii venitului minim garantat. (PENTRU)

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea alocațiilor bugetare pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018 pentru asociațiile, fundațiile și cultele recunoscute în România, acreditat ca furnizori de servicii sociale, selecționate în baza Legii nr. 34/1998 cu modificările și completările ulterioare și a H.G. nr.1153/2001 cu modificările și completările ulterioare precum și pentru categoriile de persoane asistate. (PENTRU)

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea cuantumului fişelor de evaluare care stau la baza calculării redevenţelor pentru contractele de concesiune ce urmează a fi încheiate în cursul anului 2018. (ABŢINERE deoarece nu am primit explicaţii suficiente în legătura cu fişele de evaluare)

16. Proiect de hotărâre privind achiziționarea de material didactic pentru creșele din municipiul Tîrgu Mureș. (PENTRU proiectul a fost iniţiat de mine şi a fost votat)

17. Proiect de hotărâre privind achiziționarea de material didactic pentru grădinițele din municipiul Tîrgu Mureș. (PENTRU proiectul a fost iniţiat de mine şi a fost votat)

18. Proiect de hotărâre privind schimbarea denumirii unei străzi din municipiul Tîrgu Mureș ( str. Toplița în „strada Martin Luther – Luther Márton utca”). (PENTRU)

19. Proiect de hotărâre privind schimbarea denumirii unei străzi din municipiul Tîrgu Mureș (str. Poștei în strada Jean Calvin – Kálvin János utca ). (PENTRU)

20. Proiect de hotărâre privind înfiinţarea Clubului Sportiv Municipal Tîrgu Mureş. (ÎMPOTRIVĂ)

21. Proiect de hotărâre privind înfiinţarea Serviciului public de interes local Administrare Sere Parcuri şi Zone Verzi cu personalitate juridică din municipiul Tîrgu Mureş. (RETRAS)

22. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de Fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru „Infrastructură terenuri sintetice cu anexe funcţionale”. (PENTRU deoarece POL a susţinut întotdeauna dezvoltarea infrastructurii sportive)

23. Proiect de hotărâre privind aprobarea alocării sumei de 124.000 lei pentru sprijinirea organizării Concursului interjudeţean de matematică-informatică „Grigore Moisil”, ediţia a 33-a, în perioada 23.03.2018-25.03.2018. (RETRAS)

24. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico economici, pentru obiectivul „Studiu de fezabilitate, Reabilitare Bază sportivă la Liceul cu Program Sportiv „Szasz Adalbert”. (PENTRU deoarece POL a susţinut întotdeauna dezvoltarea infrastructurii sportive)

25. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii de Consiliu Local nr. 191 din 18 mai 2017 privind asocierea între Municipiul Tîrgu Mureş şi SC Administraţie şi Turism SRL. (ÎMPOTRIVĂ, deoarece tot ce ţine de acest SRL este contrar principiilor mele economice, potrivit cărora statul nu trebuie să facă business, denaturând astfel piaţa liberă; proiectul a fost respins)

26. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului reorganizării reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din Municipiul Tîrgu Mureş, pentru anul şcolar 2018-2019. (ÎMPOTRIVĂ deoarece nu au fost respectate dorinţele unor grădiniţe de a avea personalitate juridică, devenind astfel mai eficiente administrativ şi educaţional; proiectul a fost respins)

Radu Bălaș, consilier local al municipiului Tîrgu Mureș

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>