După cinci întâlniri ale Comisiei de jurizare a proiectelor de sport și învățământ, al cărei membru sunt, a fost finalizată jurizarea celor 103 proiecte depuse. Vor primi finanțare din partea Consiliului Local Tîrgu Mureș 75 de proiecte, suma necesară pentru toate fiind de 1.029.000 de lei, dintre care 106.869 lei pentru Învățământ și 922.131 lei pentru Sport (789.800 lei – performanţă, 88.134 lei – şcolar, 44.207 lei – sportul pentru toţi). Asta sub rezerva că Primăria va și plăti tot ce este de plătit.

La Învățământ au fost depuse 27 de proiecte, dintre care 6 au fost respinse (5 pentru perioadă expirată și unul pentru lipsă de acte). La Sportul de Performanță au fost depuse 35 de proiecte, dintre care 5 au fost respinse din cauza lipsei unor acte. La Sportul Școlar din 34 de proiecte vor primi finanțare doar 20, deoarece 11 au avut perioada expirată, iar 3 nu au avut toate actele necesare la dosar. La Sportul pentru Toți din 7 proiecte au fost respinse 3 (unul pentru perioadă expirată și două pentru lipsa actelor). „Perioada expirată” înseamnă că acțiunile ar fi trebuit să aibă loc în lunile ianuarie-martie, dar finanțarea lor ar fi fost imposibilă deoarece nu este aprobat încă bugetul local.

În imagine, dosarele cu toate proiectele depuse şi jurizate.

Radu Bălaş,

consilier local al municipiului Tîrgu Mureş

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>