Partidul Oamenilor Liberi este o organizație politică reformistă fondată în 2016, la Târgu Mureș. Scopul nostru politic constă în a facilita organizarea de la firul ierbii a comunităților locale și a oferi un cadru legal și politic pentru cei dornici să-și reprezinte comunitatea.

Noi, ca oameni liberi, credem că reprezentarea reală a comunităților locale poate fi posibilă doar prin oameni care au posibilitatea de a decide, de a alege într-o libertate deplină, și de aceea noi nu putem accepta politicile făcute de partidele tradiționale, care se cred superioare, dar care prin acordurile imorale făcute de ele și între ele au ajuns sa împingă comunitățile în corupție, declin economic și demografic.

POL are din 2016 trei aleși locali în Târgu Mureș, iar în Gheorgheni doi consilieri locali, care au avut ocazia sa desfășoare o activitate a reprezentării intereselor locale. În ciuda tuturor piedicilor în ambele municipii, consilierii POL, au reușit să impună noua filozofie politică: „de la firul ierbii”.

Cunoscând problemele reale cu care se confruntă zi de zi comunitățile din Ținutul Secuiesc trebuie sa constatăm cu regret că partidele care se autointitulează ca fiind singurele partide maghiare, organizate în mod convențional, nu au putut sa arate rezultate adecvate, rezultate bune pentru comunitățile locale, iar metamorfozele politicilor din ultimii 30 de ani nu au adus pentru Ținutul Secuiesc acele investiții de infrastructură care ar fi putut contrabalansa vânzarea intereselor comunității. Județele locuite de maghiari sunt pe ultimele locuri între județele din Ardeal privind indicatorii economici, aici lipsesc investițiile prin care s-ar crea locuri de munca, se continuă cu distrugerea masivă a mediului, tinerii noștri părăsesc satele secuiești într-un ritm accelerat și lista ar putea continua.

Strategia liderilor acestor partide orientate spre și doar către putere a fost și este de a se folosi de comunitățile noastre pentru a-si atinge scopurile individuale sau de partid.

POL face un apel către comunitățile din satele și orașele din Ținutul Secuiesc, către oamenii liberi care-și iubesc locurile natale ca la alegerile din anul acesta să-și ia soarta în propriile mâini, să-și formeze grupuri independente și libere, să-și facă lista lor proprie de candidați la alegerile locale.

POL va oferi tot sprijinul necesar, oferind un cadru legal pentru fondarea unei organizații locale care va putea concura la alegerile locale 2020. După înființarea lor organizațiile locale POL se vor bucura de independență totală, la fel cum sunt și organizațiile din Gheorgheni sau Târgu Mureș, unde consilierii noștri în ultimii trei ani au votat doar după conștiința lor, fără a fi influențați de nimeni.

POL nu este un partid roman, nu este un partid maghiar, POL este pur și simplu partidul comunităților locale! 

Daca doriți sa fondați un grup POL local va rugam sa ne contactați pe una din adresele de mai jos:

Dan Mașca

Tel .0745 992 463

POL-Targu Mures

E-mail: pol@oameniliberi.com

Bajkó László

Tel: 0744 691 405

POL Hargita

Email: harghita@szabademberek.com

Partidul Oamenilor LIberi

Szabad Emberek Pártja (POL)

Gyergyószentmiklós

 1. Mastei Angelaamastei says:

  Va felicit. Dn comentariile voastre se simte sinceritate, bunacuviinta si dorinta de prosperitate si un trai mai bun al locuitorilor de pe meleagurile mioritice.Faceti un efort să ajungeti inParlamentul Romaniei si chear al UE.

  • Mastei Angelaamastei says:

   Va felicit.
   Din comentariile voastre se simte sinceritstea,bunacuviinta di dorinta de prosperitate si un trai mai bun al locuitorilor de pe plaiurile mioritice.Faceti un efort sa ajungeti in Parlamentul Romaniei si chiar si al UE.

 2. Mastei Angela says:

  Va felicit.Din comentariile voastre se simte. sinceritatea,bunacuviinta dorinta de prosperitate si un trai mai buna al locuitorilor de pe plaiurile mioritice.Face-ti un efort sa ajungeti In Parlamentul Romaniei si chiar si al UE

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>