Temele abordate de consilierii locali POL

Despre situația în școli:
1. Primăria Tîrgu Mureș nu a alocat cei 50.000 lei/școală votați de Consiliul Local pentru dotarea acestora. Acolo unde școlile au făcut deja comenzi au trebuit să returneze bunurile achiziționate. Explicațiile date de Primăria Tîrgu Mureș cu privire la această situație sunt mincinoase și ușor verificabile cu directorii de școli.
2. Nevoile de dotare și amenajare din școli sunt foarte mari și este nevoie de investiții constante și consistente. S-a citit pentru exemplificare lista de necesar pentru dotare și amenajare a unei singure școli.
3. S-a prezentat cazul unei școli unde s-a pierdut o finanțare nerambursabilă pentru amenajarea unui teren de fotbal deoarece Primăria Tîrgu Mureș nu a asfaltat curtea școlii.
4. S-a prezentat scrisoarea Comitetului de părinți de la o altă școală unde se solicită Primăriei Tîrgu Mureș să facă anumite amenajări necesare desfășurării activității în școală. Cererea a rămas fără răspuns.

Despre investițiile în domeniul social:
1. Deși s-au votat din luna septembrie sumele necesare achiziției a 2 mașini pentru activitatea asistenților sociali de la Serviciul Public de Asistență Socială, achiziția acestor autoturisme nu s-a realizat.
2. Deși modificarea legislativă privind acordarea subvențiilor pentru asociații și fundații s-a făcut în luna octombrie, nici până la acest moment Primăria Tîrgu Mureș nu a făcut demersurile necesare pentru ajustarea procedurilor și alocarea fondurilor pentru servicii sociale. Unul din consilierii locali ai POL a înaintat un proiect de Hotărâre de Consiliu Local pentru deblocarea situației.
3. Unul din consilierii locali ai POL a fost nevoit să dea în judecată Primăria Tîrgu Mureș pentru refuzul repetat de a i se furniza planurile clădirii Primăriei, deși motivul pentru care îl ceruse era nevoia de accesibilizare a clădirii pentru persoanele cu dizabilități.
4. Decorațiile de Crăciun, incluzând clădirea Primăriei, au costat peste 500.000 lei, cu toate acestea nu s-a găsit o soluție de a se pune o travesă pe scările Primăriei pentru a ușura accesul persoanelor cu diferite dizabilități sau dificultăți de deplasare, deși unul din consilierii POL (persoană cu dizabilitate) a solicitat public acest lucru iar primarul la rândul său a făcut o promisiune în acest sens.

Despre buna guvernare:
1. Consiliul local Tîrgu Mureș contribuie la tergiversarea a două dosare de corupție prin găsirea a tot felul de subterfugii pentru numirea reprezentantului municipiului Tîrgu Mureș ca parte vătămată /partea civilă pentru recuperarea prejudiciului în procesele în care Primarul municipiului Tîrgu Mureș este inculpat.
2. S-a câștigat primul proces al unui consilier local din actuala legislatură împotriva Primăriei Tîrgu Mureș pentru obstrucționarea accesului la informații de interes public solicitate în baza Legii 544/2001. Decizia încă nu e definitivă.
3. Din perspectiva celor petrecute la ultima ședință de consiliu local din 24.11.2016 există indicii clare, că se caută „soluții’ pentru interzicerea transmiterii live pe FB a ședințelor de Consiliu Local de către consililierii locali aleși de pe listele POL la Tîrgu Mureș. Consilierii POL transmit că vor continua să transmită ședințele deoarece LEGEA ESTE DE PARTEA LOR.
4. S-a reiterat asupra situațialei paradoxale a domnului Claudiu Maior care, deși are o sentință judecătorească definitivă prin care i se impune interdicția de a ocupa funcții publice sau demnități alese pe o perioadă de 3 ani, el totuși continuă să conducă de facto instituția Primăriei Tîrgu Mureș, cu acordul primarului Dorin Florea, fiind în momentul de față cea mai mediatizată persoană publică cu promovarea al unui cult al personalității, prin anunțuri publicitare plătite din banii publici ai orașului nostru.
5. Consilierii locali POL au purtat în timpul conferinței de presă un tricou cu inscripția #derbedeu în semn de protest față de modalitatea de exprimare suburbană a Primarului municipiului Tîrgu Mureș față de unii consilieri locali.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>