Update: Radu Bălaș a votat în concordanță cu rezultatul votului de pe site. Comisia a decis însă adoptarea celeilalte opțiuni, adică propunerea unei rectificări bugetare în plenul CL. Mulțumim pentru implicare!

Radu Bălaș, ne propune înainte de votul din comisia de specialitate care va avea loc joi, 11 august, de la ora 15:00 o problemă de soluționat în vederea acordării finanțărilor nerambursabile de la bugetul local pentru proiectele de sport:

A apărut următoarea situație, după jurizarea proiectelor pe sport. Mai există 600.000 de RON, dar banii care trebuie dați pe toate proiectele sunt 1.200.000 RON. În comisie eu trebuie să optez pentru două variante: se cere rectificare bugetară pentru obținerea celor 600.000 lipsă sau se reduce la jumătate suma tuturor celor care au aplicat (care și așa au primit cam jumătate din cât au cerut, din pricina punctajului din grilă)”.

Cum doriți să voteze consilierul POL Radu Bălaș?

  • Pentru înjumătățirea sumelor oricum sub cele cerute de cluburi (56%, 69 Voturi)
  • Pentru a propune rectificarea bugetară (44%, 55 Voturi)

Total votanti: 124

Loading ... Loading ...
  1. Budai László says:

    Bună ziua,

    Greu de spus fără a avea informații suplimentare. Trebuie finanțate toate proiectele?
    Ar mai fi o variantă a se așeza proiectele în ordinea punctajelor obținute și a se trage linia acolo unde se termină banii …

  2. Kósa-Ráksi Géza says:

    Privesc cu încredere și seninătate spre POL, dar la prima ședință de consiliu, sau înaintea acestuia, la conferința de presă ați amintit că vi se cere să votați niște cheltuieli pe care Dvs. nu cunoașteți în ce constau. Acum eu simt la fel. Parcă exista o poziție fermă POL, vizavii de sportul de masă, respectiv sportul de performanță. Ori aveți încredere în calculul cluburilor asupra modului de folosire a fondurilor și veți cere rectificare bugetară pentru buna desfășurare a activităților, deci fiind element de control asupra legalități acestora, cerînd justificarea după lege a cheltuielilor efectuate…..ori, mergeți pe varianta că toți lucrează la fel de bines au prost și toți să beneficieze la fel…de jumătate de cît au nevoie. Ideile de sport de masă și sport de performanță sunt legate în concepția mea. Sunt fondator de club sportiv, dar m-am retras din sport din anumite motive personale. Nu toți fură ! Sunt foarte mulți oameni onești și care lucrează cu copii noștri și care din zona de sport de masă îi aduc în zona performanței. Atunci ce vom face cu ei, cu copii care vor rămîne frustrați că nu sunt ajutați ? Da, este timpul să fim local-patrioți, să vedem cine lucrează pentru copii noștri, dar să pregătim terenul, viitorul într-un mod responsabil, avînd în vedere faptul că trecerea spre ceea ce ați descris la ideile despre sportul de performanță nu se face de pe o zi pe alta. Dar pot să vă sugerez o posibilitate: fiecare club care accesează aceste fonduri să fi OBLIGAT să investească un anumit procent în pregătirea juniorilor, în baze sportive proprii. POL are, după cîte am înțeles, niște principii. Din această cauză vă citesc și vă urmăresc. Dacă cele două variante nu corespund acestor principii, atunci de ce să mai votați domnule consilier Radu Bălaș ? Eu aș avea puțin mai multă încredere în concetățenii mei, de la aceste cluburi și aș cere rectificare bugetară. Dar eu sunt doar unul care ar vrea și bazin de înnot și echipă de polo, și patinoar cu echipă de hockey, pentru că ar oferi posibilitatea celor crescuți aici de afirmare. Cum ? La secțiunea de educație am putea vorbi și așa ceva. Eu cred că ar fi oportun…. O zi frumoasă vă doresc !!! Nu votez, nu sunt de acord cu felul în care a fost pusă întrebarea.

  3. Este greu de spus deoarece nu stiu la ce se refera acele proiecte, si daca merita banii. In principiu insa, nu as vota pentru rectificare.

  4. Este exact ce ti-am mai zis. In loc sa fie un buget pt toti, spargeti bugetul in 3 categorii, consumatori mari, medii si mici. Dupa care impartiti dupa anumite criterii pe cine unde incadrati. Asa mult mai bine impartiti pe viitor banii.

    • Dan MAȘCA says:

      Lehel, nu se inventeaza roata la caruta.
      Aceste proiecte au fost depuse inainte de a fi ales noul consiliu local.
      Fostul consiliul local nu si-a facut treaba si le-a lasat luni de zile in plicuri, pina cind au fost numite noile comisii de specialitate.

      Legat de finantare este o singura metoda, care se aplica in lumea asta: plafon de finantare si aceeasi regulament pentru toata lumea.
      Primaria Sibiu dintotdeauna a dat doar dupa o singura regula.
      Cum ar fi sa se joace un meci de fotbal aplicind doua regulamente diferite pentru ambele
      NU are ce cauta dubla masura.

      Regulamentul de punctare a proiectelor este prost.
      Cum sa dai nu stiu ce bonus nu stiu carei echipe, care joaca in nu stiu ce campionat mondial de fotbal pe masa?!?

  5. szalac says:

    Eu as-i da bani din bugetul local /national exclusiv pentru copii si junioare. Eventual ar trebui investitii in infrastructura de sport infrastructura care poate fi utilizata in anumite conditii egale de toate cluburile si sportivi profesionisti sau amatori. Mai departe sportivi de performanta sa se descurce fara ajutorul statului.
    Eu cred ca cu criterii bine stabilite pot fi selectate activitatile/proiectele si nu cluburile care merita finantati.

    • Dan MAȘCA says:

      Szalac, perfect de acord. Trebuie finantata exclusiv activitatea din comunitate: instrastructura si echipele si activitatile din comunitate.
      Regulamentul trebuie regindit astfel incit criteriile de acordare a punctelor sa reflecte aceasta filosofie.
      Inclusiv ce contracte de munca au cluburile cu antrenorii, ce chitante emit pentru taxa luata de la parinti etc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>