În bugetul pe anul 2017, la inițiativa consilierului POL Hermann Mark Christian s-au prevăzut sumele necesare achiziționării unui software de simulare a traficului. De atunci a trecut aproape un an dar achiziția nu s-a făcut, probabil pe considerentul “noi știm cum se face”. Efectele acestei atitudini le putem vedea în aceste zile când, în două zile s-au schimbat regulile în zona străzii Revoluției.

În orașele unde administrația publică lucrează în interesul comunității asemenea modificări se pregătesc din timp, se supun dezbaterii publice și, cel mai important, se bazează pe niște studii de trafic. Dacă se făcea o număratoare a mașinilor și se utiliza acel software bugetat și neachiziționat, se puteau simula efectele modificărilor propuse și nu se ajungea la blocajele surprinse de Waze.

Dar și fără acel instrument de simulare s-ar fi putut informa populația din timp și, cu ocazia unei dezbateri publice poate se identificau niște soluții mai potrivite.

Nu contest necesitatea decongestionării traficului din zonă, dar se pare că soluția aleasă nu este cea mai potrivită.

Ce s-a întâmplat de fapt?

Primăria a desființat parcările pe o porțiune a străzii Revoluției, rezultând două benzi pe sensul de mers către Centru. Totodată s-a instituit sens unic spre Centru pe strada Mărăști și pe un tronson al străzii Eminescu.

Nu s-a ținut cont de faptul că foarte mulți foloseau traseul str Brăila – str Mărăști ca alternativă la strada Revoluției, nici de faptul că pentru a intra/ieși din curțile locatarilor de pe strada Revoluției, traficul se blochează minute în șir. Au rezultat în zona respectiva, între strada Eminescu și stația Petrom, trei benzi de mers în direcția Centru, și una singură spre Reghin, și aglomerația din poză.

Ce se mai poate face?

Ar ajuta mult la decongestionarea traficului inversarea sensului unic atât pe strada Mărăști cât și pe strada Eminescu și permiterea virajului spre Centru la semaforul de lângă Petrom.

Pentru a evita în viitor asemenea neplăceri cauzate comunității târgumureșene, cerem insistent Primăriei să achiziționeze urgent și să utilizeze softwer-ul de simulare a traficului bugetat de peste un an.

 

Pápai László Zsolt

  1. Claudiu says:

    Pana acum, persoana care e ocupa de semnalizarea si fluidizare a traficului in Tirgu-Mures a facut o treaba excelenta dupa parerea mea. Primeste votul meu de incredere. Sa asteptam sa vedem cum evolueaza lucrurile zic eu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>