LÁSZLÓ ZSOLT PÁPAI

EDUCAȚIE

Născut la Tîrgu Mureș, a absolvit școala generală Nicolae Bălcescu în 1988 și a obținut diploma de Bacalaureat la Colegiul Național Al. Papiu Ilarian în 1992. Examenul de licență în specializarea Teoria sistemelor și informatică industrială l-a susținut în anul 1997 la Facultatea de Inginerie a Universității Petru Maior.

Încă din timpul studenției a lucrat ca redactor la revista facultății, tehnoredactor la ziare și reviste locale, reviste școlare, studențești, suport IT, proiectare și implementare rețele de calculatoare, pagini web. După terminarea studiilor a fost tehnoredactor, șef de magazin calculatoare, manager IT iar din 1999 coordonează punctul de lucru zonal al unei multinaționale din domeniul ITC.

De la începutul anilor ‘90 a fost colaborator sau membru activ în diverse organizații neguvernamentale, de la Liga Studenților UPM, MADISZ, Asociația Ziariștilor Maghiari (MURE) până la Liga Pro Europa și Asociația Civitas Nostra, fiind implicat în proiecte sociale, educaționale, de protecția minorităților, de drepturile omului și de mediu.

A absolvit cursurile Colegiului Democrației, dobândind primele informații din domeniul politic. Participă periodic la diverse cursuri de formare personală și profesională organizate în cadrul companiei.

A dobândit experiență în organizarea de festivaluri, cursuri, seminarii, tabere și în traducere simultană făcând parte din staff-ul Festivalului de Film Alternative (primele două ediții), a Universității de vară Bálványos (ultimele desfășurate la Bálványos și primele la Tușnad) ș.a.m.d.

APTITUDINI

Pe lângă limba maternă (maghiara), utilizează la aproape același nivel limba română, la nivel mediu engleza și pricepe textele scrise în franceză

OPINII POLITICE

În anul 2016 s-a înscris în Partidul Oamenilor Liberi după ce a citit Manifestul Toleranței, în dorința de a contribui la eliminarea votului etnic care domină alegerile locale din Tîrgu Mureș și distruge meritocrația.

A candidat pe lista POL pentru Consiliul Local din dorința de a contribui prin cunoștințele acumulate la bunăstarea comunității, la crearea unui oraș mai curat și mai verde, un oraș unde banul public este cheltuit in mod eficient, transparent, în interesul cetățeanului de rând, prin servicii de calitate. Tatăl a doi bebeluși se lovește zilnic de problemele cu care se confruntă familiile cu copii mici – lipsa accesibilizărilor, trotuare impracticabile, lipsa locurilor la creșă etc. Este întrutotul de acord cu crezul partidului, cum că România este suma localităților bine guvernate și pentru a avea “o țară ca afară” trebuie să aducem bunăstare în fiecare comunitate locală.

Dacă dorești să contribui la campania de strângeri de semnături, te rugăm să descarci formularul de aici, să semnezi, eventual să mai aduni semnături de la prieteni, vecini, cunoscuți, și să îl trimiți prin poștă sau curier la adresa:

Partidul Oamenilor Liberi (POL) Strada Poştei nr.1, Tîrgu Mureş, 540 043 Mureş, România