DACĂ UN Austriac SAU OLANDEZ POATE

Avem succes in viață.
Vrem ca și România să aibă succes în UE!

Avem succes in viață. Vrem ca și România să aibă succes în Uniunea Europeană! Ne-am clădit o carieră, familie, reputație, situație. 
Avem experiență în antreprenoriat, management de proiecte, IT, servicii sociale, cercetare, inginerie, vânzări. Am lucrat cu sute de oameni de pe 4 continente. Vorbim limbi străine. E timpul să ne implicăm pentru binele comun. Dorim aceleași reguli, drepturi și libertăți pentru toți cetățenii UE.

Daca un austriac sau olandez poate

CANDIDA UȘOR

…la fel să fie și la noi.

Aplicarea unor reguli pentru alegerile europene pe tot cuprinsul uniunii. Același număr de semnături pentru a depune o listă, același prag electoral, pe tot cuprinsul Uniunii Europene.

Aplicarea unor reguli identice pentru alegerile locale și parlamentare pe tot cuprinsul Uniunii. Același număr de semnături pentru a depune o listă, același prag electoral, pe tot cuprinsul Uniunii Europene.

PROTECȚIA CONSUMATORILOR EUROPENI

Alegerea unui produs devine din ce in ce mai complicată deoarece specificațiile tehnice sunt tot mai variate. La produsele alimentare, acest aspect este cel mai vizibil, oamenii având dificultăți în a alege un produs sănătos. Așadar, în domeniul alimentație și sănătate propunem: Etichete alimentare: Separarea ingredientelor care pot fi consumate quantum satis de cele care au doza limitată.

Etichetarea cu un cod colorat a alimentelor care au zahăr adăugat. Etichetarea cu un cod colorat a alimentelor care au arome alimentare adăugate.

LIBERTATEA COMUNICAȚIILOR ȘI ELIMINAREA CENZURII

Sustinerea activa a principiilor de libertate a Internetului, in special prin interzicerea oricarui mecanism de cenzura prealabila a continutului online sau de incurajare a acestora.

Solutiile pentru problemele găsite (inclusiv) pe Internet nu se rezolvă prin politia privată a intermediarilor online, ci prin măsuri jurdiciare si extrajudiciare, dacă sunt conforme cu principiile statului de drept, prin care cei care incalca legea sunt identificati si trasi la raspundere legala.

PROTECȚIA MINORITĂȚILORDE ORICE FEL

Europa este puternică datorită diversității locuitorilor săi. Această diversitate trebuie păstrată și acolo unde sunt minorități trebuie asigurate condițiile ca acestea să își poată păstra specificul și să își poată folosi simbolurile fără să le fie frică de repercusiuni.

JUSTIȚIE

O societate nu poate exista și dezvolta armonios fără o justiție imparțială și corectă. Una din cele mai importante frâne în calea dezvoltării este corupția. UE asigură un set de reguli și recomandări care au rolul de a implementa aceleași standarde în fiecare țară membru.

Pe de o parte UE trebuie să depună eforturi constante de a îmbunătăți și completa acest cadru legal, dar în același timp trebuie să fie fermă în impunerea cadrului. În cazurile în care puterea politică dintr-o țară membră încearcă modificarea cadrului juridic în așa fel încât să scadă standardele, UE are datoria de a interveni cât mai rapid.

Daca un austriac sau olandez primeste

INGRIJIRE MEDICALĂ DE CALITATE

…la fel să fie și la noi.

În loc sa folosim fondurile europene ca sa facem pensiuni și tot felul de cursuri de dezvoltare personală și profesionala cu rezultate incerte, să utilizăm fonduri de coeziune ca să oferim servicii de sănătate similare pe toata suprafata UE. Asa s-ar putea face mecanisme ca sa egalizam estul cu vestul europei in ce priveste accesul si calitatea serviciilor.

DREPTURILE OMULUI

POL militează pentru întărirea respectului față de drepturile omului. Carta drepturilor fundamentale a UE listează o serie de drepturi ale cetățenilor europeni care trebuie să le fie respectate în relație cu instituțiile UE. Prin amendarea Cartei, aceleași drepturi vor trebui să fie respectate și de instituțiile naționale și subnaționale ale statelor membre UE, așa încât vom avea o întărire a lor. Drepturile cetățenilor europeni vor fi astfel întărite – și, în cazul încălcării lor de către instituțiile naționale și subnaționale, ei vor putea să și le apere nu doar la CEDO (care nu e o instituție a UE), ci și la CJUE.

Așadar, propunem:

Amendarea Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, astfel încât prevederile ei să se aplice și în relație cu instituțiile naționale și subnaționale, nu doar cu instituțiile Uniunii.

Dorim ca partidele europene să selecteze cu mai multă grijă membrii, și să respecte valorile UE.

Așadar, propunem:

Modificarea regulilor de finanțare a partidelor europene, în așa fel încât dacă un partid național membru al unui partid european încalcă prin practicile lui valorile UE, partidul european respectiv să piardă accesul la finanțarea publică europeană.

DEZVOLTARE LOCALĂ DESCENTRALIZARE & COOPERARE INTERREGIONALĂ

Binele comun și dezvoltarea locală să fie prioritatea Uniunii Europene.

Așadar, propunem:

Toate legile și regulamentele Uniunii Europene să fie gândite din prisma cetățenilor obișnuiți și a micilor producători. Dacă o reglementare aduce beneficii în principal marilor firme și bănci, să nu treacă. Să se oprească subvențiile și susținerile financiare acordate firmelor cu cifre de afaceri de ordinul milioanelor de euro. Să fie ajutat omul de rând și micul întreprinzător. Statele UE care se bazează pe un model centralist să treacă de urgență la o descentralizare reală. Regiunile, unitățile administrativ teritoriale să primească mai multe atribuții și drept de decizie în domenii care le privesc (educație, infrastructură, cultură, taxare, etc).

La nivel central să rămână doar domenii ce țin de politică națională cum ar fi politica externă, justiția și apărarea.

Sumele colectate sub formă de impozite și taxe să rămână în acel teritoriu, la dispoziția autorităților locale și regionale. Cotele conform cărora se împart banii între local, regional și național să fie reglementate corect cu valabilitate multianuală, fără să oblige autoritățile locale să fie în postura de a cere bani de la centru în fiecare an, depnzând puternic de binevoința puterii instalate.

MOBILITATE ȘI GRANIȚE DESCHISE

UE este o asociere de state, bazată pe libera circulație a mărfurilor și a persoanelor. Acest caracter trebuie păstrat și ocrotit.

În același timp, granițele exterioare trebuie securizate, chiar și printr-o forță comună. În același timp, considerăm că se impune un sistem de filtrare și selecție în cazul imigrației extracomunitare. Modelul canadian este unul eficient și potrivit.

Dacă dorești să contribui la campania de strângeri de semnături, te rugăm să descarci formularul de aici, să semnezi, eventual să mai aduni semnături de la prieteni, vecini, cunoscuți, și să îl trimiți prin poștă sau curier la adresa:

Partidul Oamenilor Liberi (POL) Strada Poştei nr.1, Tîrgu Mureş, 540 043 Mureş, România