Comunicat

în legatură cu situaţia de la Liceul Teologic Romano-Catolic

Constatăm cu regret că în urma a numeroase întâlniri organizate de către primarul Dorin Florea cu inspectori şcolari generali şi consilieri locali de la UDMR, PSD şi PNL (întâlniri de la care consilierii locali POL au fost excluşi), situaţia de la Liceul Teologic Romano-Catolic nu a fost rezolvată. Asta în timp ce părinţii elevilor de la acest liceu se află în stradă de două zile şi sute de elevi învaţă într-o permanentă stare de incertitudine.

Problema Liceului Teologic Romano-Catolic, care se află de multă vreme în atenţia opiniei publice, poate fi rezolvată de către Primărie, prin Direcţia Şcoli. Acest lucru rezultă clar din scrisoarea pe care ministrul Educaţiei i-a remis-o primarului Dorin Florea, în data de 07.02.2017. Primul pas îl constituie realizarea unui RAPORT ARGUMENTATIV EXPLICIT, aşa cum reiese fără echivoc din aceeaşi epistolă.

Primăria, din motive care ne scapă, refuză însă să emită un asemnea document, asta în ciuda afirmaţiilor publice ale primarului Dorin Florea, care s-a angajat că va rezolva situaţia încurcată de la Liceul Teologic Romano-Catolic, situaţie la care s-a ajuns tot din pricina partidelor care acum negociază şi se întâlnesc fără a rezolva nimic: UDMR, PSD şi PNL. Emiterea acestui RAPORT ARGUMENTATIV EXPLICIT ar debloca, pe moment, întreaga situaţie.

În urma mai multor discuţii pe care le-am avut cu părinţii, cu factori de decizie, cu societatea civilă, dar şi cu membri ai celorlalte formaţiuni politice, am ajuns la o concluzie tristă: NIMENI dintre cei responsabili a rezolva situaţia nu-şi asumă nicio răspundere. De fapt, cei mai mulţi vor ca acest liceu să fie desfiinţat ca urmare a INACŢIUNII, generată de frica unor potenţiale procese penale ulterioare sau de mentalităţi ultranaţionaliste.

Aceasta este starea de fapt actuală, iar POL îşi remanifestă dorinţa de a contribui la rezolvarea situaţiei, prin tot ceea ce este legalmente posibil.

Dan Maşca,

preşedintele Partidului Oamenilor Liberi

P.S. În fascsimil, scrisoarea remisă de Ministerul Educaţiei primarului Dorin Florea, în care se explică clar paşii legali care trebuie urmaţi.

IMG_4630IMG_4631IMG_4632

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>