PNL UDMR PSD susțin financiar sectanții conduși de Man Hee Lee

De un an de zile POL se opune ca primăria prin reprezentanții PNL UDMR PSD să cheltuie bani pentru susținerea lui Man Hee Lee, autointitulat „păstorul promis”, cel care spune că în Biblie scrie cine este el și că el a fost creat conform Bibliei. Incă din vara anului trecut Pápai Lászlo a avertizat că a căutat pe google informații despre organizația de pace a lui Man Hee Lee și nu i s-a părut de încredere.  În ultima ședință de consiliu local, consilierul POL Radu Bălaș a spus clar că Man Hee Lee este un controversat lider sectant. Cu toate acestea, PNL PSD UDMR, prin reprezentantul său cel mai senior, domnul Makkai Grigore, a afirmat că doar „un deplasat” spune că Man Hee Lee e sectant. Noi am găsit suficiente surse care demonstrează cele spuse de noi.

Conform Memorandumului de Înțelegere semnat de către Dorin Florea și Man Hee Lee, votat de către PNL UDMR PSD, „Municipiul Tîrgu Mureș pune la dispoziția HWPL cu titlu gratuit locațiile aflate în propria administrare pentru organizarea evenimentelor în cadrul programului”. Fișierul pdf al memorandumului este aici:anexa hclm 100
Drept consecință, am informat majoritatea cultelor din oraș despre pericolul aducerii de către PSD PNL UDMR a lui Man Hee Lee în oraș. Varianta în limba maghiară, cu formula de adresare către biserica romano catolică și reformată va apărea curând pe site-ul http://szabademberek.com/nyilt-level/.

POL avertizează bisericile din Tîrgu Mureș despre susținerea primită de Man Hee Lee din partea autorităților locale

Către protopopiatul ortodox Tîrgu Mureș, preot Olimpiu Zăhan

Preasfinția Voastră,

Către protopopiatul greco-catolic Tîrgu Mureș, preot Dan Fodor

Preasfinte,

Către bisericile baptiste și penticostale din Tîrgu Mureș

Pastorule,

Dorim să vă informăm despre un grup care care ar trebui să vă suscite interesul legat de modul în care a făcut primul pas spre înfiltrarea în comunitatea noastră. Un aspect îngrijorător este că acest prim pas către comunitatea din Tîrgu Mureș a fost făcut cu ajutorul autorităților locale, primar și consiliu local.

Liderul acestui grup este Lee Man Hee din Coreea de Sud. El se autonumește „păstorul promis”. Mai jos o selecție de afirmații făcute de Lee Man Hee, unele dezvăluite de către pastorul baptist Paul Kim, altele găsite pe un forum online despre sectele Sud Coreene.

 • Cuvintele lui Lee Man Hee, sunt cuvintele Sfântului Duh.
 • Lee Man Hee este Pomul Vieții și Împărăția Cerurilor.
 • Fără Lee Man Hee, nu este mântuire, viață veșnică sau paradis.
 • Apostolul Ioan este de fapt Lee Man Hee, un nou Ioan.
 • Lee Man Hee este cel ce va conduce toate popoarele cu un „toiag de fier”, cel promis în capitolul 2 a Apocalipsei după Ioan.
 • Pomul Vieții din Geneza 2:9 este Lee Man Hee iar la a doua venire a lui Isus Lee Man Hee devine calea, adevărul și viața.
 • Ideologia calvinismului…e ideologia lui Satan.
 • Toate bisericile s-au lepădat de Isus și au devenit corupte.
 • Dumnezeu îl pune pe păstorul ales să conducă peste poporul său ales, copii luminii.
 • Oricine îl neagă pe cel trimis de Dumnezeu și Isus este un anticrist.
 • Deoarece cuvintele și doctrinele diavolului sunt în biserică, creștinii, nu necredincioșii sau oamenii de alte religii, trebuie să aibă grijă să evite învățăturile diavolului.

Video pe youtube cu titlul „SHINCHUNJI-MAN HEE LEE’s DECEPTION EXPOSED: INTRODUCTION (Pastor Paul Kim, Ph.D., D.Min.)” :

Formul despre sectele Sud Coreene unde se discută cartea „Creația Cerurilor și a Pământului” de către Man Hee Lee:

http://jmscult.com/forum/index.php?topic=852.0

Modul de operare al acesteui grup este prin o serie de acțiuni în care caracterul sectant și religios al grupării este ascuns, cum ar fi:

Organizarea de „cursuri biblice” unde persoane naive ce vor să înțeleagă Biblia cad victimă vicleșugurilor celor ce fac recrutare pentru Lee Man Hee.

https://www.churchtimes.co.uk/articles/2016/16-december/news/uk/call-for-vigilance-as-cult-tries-to-infiltrate-london-churches

Organizații paravan cum ar fi „Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light” (HWPL) (Cultura Paradisiacă, Pacea Lumii și Readucerea Luminii). HWPL organizează în fiecare an o „conferință de pace” care are loc în aceeași zi cu manifestarea anuală a grupului religios și în aceeași zi cu ziua de naștere a lui Lee Man Hee. Un student olandez care a participat la această „conferință de pace” a scris că de fapt scopul acestei „conferințe” este legitimizarea lui Lee Man Hee în Coreea și în străinătate prin umplerea unui stadion cu zeci de mii de oameni. Acest student olandez spune că și „documentul de pace” semnat de către invitați, este de fapt un document de aderare la acest grup condus de Man Hee Lee, numit Shincheonji.

Altă organizație paravan este Mannam Volunteer Organization.

http://www.yeu-international.org/en/publications/newsmail/small-stories-that-can-change-the-world/how-i-ended-up-in-a-korean-religious-cult

https://www.culteducation.com/group/1331-shinchonji-church-founder-man-hee-lee/30229-alleged-cult-leader-lee-man-hee-hosts-world-peace-summit-in-seoul.html

https://www.pri.org/stories/2017-07-11/apocalyptic-korean-christian-group-goes-different-names-critics-say-its-just-cult

http://allafrica.com/stories/201603260136.html

Anul trecut, Consiliul Local Tîrgu Mureș, prin consilierii UDMR, PNL și PSD, au votat ca o sumă în jur de 5000 de dolari să fie cheltuită pentru o delegație a Consiliului Local Tîrgu Mureș la Summit-ul de pace al HWPL. Delegația condusă de domnul Makkai Grigore s-a deplasat la Seoul și a contribuit la umplerea stadionului inchiriat de Lee Man Hee. Partidul Oamenilor Liberi s-a opus acestei deplasări și a votat împotrivă.

În mai 2018, Consiliul Local Tîrgu Mureș prin consilierii UDMR, PNL, PSD a votat pentru semnarea unui Memorandum de Înțegere între primăria Tîrgu Mureș și HWPL, oraganizația lui Lee Man Hee. Partidul Oamenilor Liberi s-a opus semnării acestui memorandum și a votat împotrivă.

Joi, 31 mai 2018, primăria Tîrgu Mureș anunță pe pagina sa prin serviciul relaţii publice interne şi internaţionale că primăria Tărgu Mureș, prin primarul Dorin Florea, a semnat un Memorandum de Înțelegere intre primăria Tîrgu Mureș și Lee Man Hee. În poze apar Lee Man Hee și primarul Dorin Florea. Prin acest memorandum s-a convenit la efectuarea de „schimburi culturale” între orașul Tîrgu Mureș și cei de la HWPL. Cine va veni din partea lui Man He Lee? Luptători pentru pace sau recrutanți ai grupului său religios? Când tineri din Tîrgu Mureș vor pleca în Coreea, departe de casă ce vor învăța acolo? Vor fi indoctrinați sau nu?

În calitate de mireni, suntem foarte îngrijorați că primăria Tîrgu Mureș prin primarul Dorin Florea și consilierii PSD, UDMR; PNL dau legitimitate lui Man He Lee.

Partidul Oamenilor Liberi dorește respectarea legii. Conform legii nr. 489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor doar cultele recunoscute de către stat pot beneficia de ajutor de stat. Ne opunem ca Man He Lee, liderul unui grup religios nerecunoscut de către statul Român să primească susținere și legitimitate din partea autorităților locale. Această susținere s-a materializat prin participarea la summit-ul de pace din Seoul și prin memorandumul semnat cu autoritățile locale.

Prin această scrisoare deschisă dorim să vă informăm despre aceste fapte. Considerăm că liderii bisericilor tradiționale din orașul nostru ar trebui să ia o poziție publică referitor la aceste fapte și să judece dacă este înțelept sau nu ca primăria Tîrgu Mureș și Consiliul Local să dea legitimitate în comunitate lui Man Hee Lee.

Doamne-ajută!

Dan Mașca președinte

Papai Laszlo consilier local

Tatár Lehel consilier local

Radu Bălaș consilier local

Adrian Mureșan POL buget

Andrei Popa membru POL

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>