Publicat ieri pe site-ul Primăriei, proiectul de rectificare a bugetului Primăriei Tîrgu-Mureș pe anul 2016, nu are expunere de motive, nu are toate anexele, notele interne, ori alte documente justificative și nu respectă legislația privind transparența decizională. Consilierii POL s-au întâlnit cu el luni, 25 iulie, la primele ședințe ale comisiilor de specialitate, în condițiile în care joi, 28 iulie, e programată dezbaterea și votul pe acest document. Evident, una se prezintă publicului pe site, altul e de fapt documentul în întregimea sa. Având acum acces mai direct la informații care ar trebui să fie publice pentru toată lumea, vă putem prezenta câteva note interne, care ilustrează perfect risipa și batjocura față de cetățean cu care se cheltuie banul public.

01

Fără să aibă cea mai mică tangență cu legislația achizițiilor publice, trei persoane din Primărie semnează negru pe alb un document prin care de fapt vor să trucheze achiziția transparentă a unui automobil. Trecând peste relocarea bugetară fără pic de dezbatere publică sau fundamentare.

02

Iată cum se jonglează cu sute și milioane de lei pe evenimente de distrare a populației, fără cea mai mică fundamentare; cum primesc aceste evenimente care n-au nici un fundament sume consistente de la buget.

Iată și o notă internă „văzută” de consilierul personal al primarului, care nu se mai obosește să semneze astfel de acte. Cu un asemenea document se direcționează 3,2 milioane de lei în evenimente, produse și alte activități menite doar să creeze imagine primarului și consilierilor săi și să distreze populația. Din nou, nici o justificare nu stă la baza risipei.

04

Culmea „urgențelor” vine de la acest proiect, semnat printre altele de antrenorul BC Mureș, care constată o urgență în a-și aloca bani clubului la care activează. De parcă BC Mureș e înființat de câteva zile sau primește finanțare de la Primărie tot așa, de foarte curând.

Având toate aceste deficiențe, dar mai ales pentru că, pentru prima dată, cineva a cerut ca proiectele de hotărâre să nu mai fie făcute în acest stil amatoricesc, proiectul de rectificare bugetară, a fost retras deocamdată de pe ordinea de zi. Însă, cu siguranță, el va reveni cât de curând în dezbatere.

  1. Multumim POL pentru ca ne informati. Cu siguranta, ceea ce am citit mai sus nu poate ramane asa. Construirea sau rectificarea unui buget, fie el privat sau public, trebuie sa se bazeze pe justificari foarte clare. In lipsa acestora noi, ca cetateni, nu putem decat sa fim in continuare suspiciosi cu privire la corectitudinea cheltuirii acestor bani.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>