Cei trei consilieri ai POL în Consiliul Local Tîrgu Mureș au depus un proiect, potrivit căruia se dorește stoparea demersurilor pentru concesionarea parcărilor publice din oraș și administrarea acestora de către Primărie. Acum un an când s-a decis această concesionare (a cărei licitaţie nu a avut încă loc), doar consilierii POL s-au opus, iar viața ne-a dovedit că au avut dreptate. Doar într-o lună de administrare temporară, Administrația Domeniului Public a încasat 900.000 de lei, în vreme ce concesionarea s-ar face pentru 1.200.000 de lei pe an. Având în vedere că potențialul de încasări este de peste 6.000.000 de lei, rezultă clar că bugetul local va avea un plus de peste 4.800.000 de lei, adică peste 1.000.000 de euro. Proiectul POL va fi pe ordinea de zi a şedinţei CL din data de 26 iulie 2018.

Iată, mai pe larg, cum își motivează proiectul cei trei consilieri POL:

„În anul 2017, chiar dacă inițial se stabilise că parcările din municipiul Tîrgu Mureș urmează a fi gestionate direct de către primărie, majoritatea consiliului local a decis ca acest serviciu al administrării parcărilor să fie concesionat, pentru o sumă infimă de 1,2 milioane de lei/an.

Consilierii POL au atras atenția la data aceea că:

a) suma este extrem de mică, deoarece în Cluj și Oradea încasările din parcări sunt între 6 și 9 milioane de lei.

b) parcările trebuie să fie administrate direct de către Primărie, care este capabilă, prin ADP, să le gestioneze, concesionarea nefiind justificată.

În luna februarie a anului 2018 s-a decis, în fine, atribuirea temporară în gestiune directă a Serviciului de exploatare şi întreţinere a parcărilor cu plată din Municipiul Tîrgu Mureş către Administraţia Domeniului Public şi Poliţia Locală. Și atunci am susținut că parcările trebuie să fie administrate permanent de Primărie și nu doar temporar, până la concesionare.

În data de 14 mai, serviciul a intrat în funcțiune, iar, într-o lună, s-au încasat nu mai puțin de 900.000 de lei din parcări. Ca atare a devenit clar că:

1. ADP este capabilă să gestioneze parcările din municipiu, iar concesionarea nu se justifică.

2. Potențialul de încasări din parcările din oraș este în jur de 5-6 milioane de lei pe an, ceea ce dovedește că o concesionare pentru 1,2 milioane de lei/an este mult subevaluată, imorală şi prejudiciază bugetul local.”

 

Fullscreen Mode

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>