În luna noiembrie, Consiliul Local Tîrgu Mureş a aprobat o rectificare bugetară, în urma căreia se prevedea alocarea a 1,7 milioane de lei pentru unităţile de învăţământ din urbe, adică 50.000 de lei pentru fiecare. Directorii de şcoli şi grădiniţe au fost înştiinţaţi despre asta şi au demarat procedurile pentru efectuarea diverselor cheltuieli (cereri de ofertă, SEAP etc). Dar banii încă nu au ajuns, deoarece Primăria nu s-a sinchist să îi vireze, iar dacă nu vor fi cheltuiţi anul acesta se vor pierde. Mai sunt 15 zile din acest an, din care o grămadă sunt libere. Prin Primărie pluteşte deja aer de sărbătoare se pare, iar cei mai mulţi se ocupă cu organizarea diverselor chermeze.

Direcţia Şcoli cică a făcut actele, dar ele n-au ajuns la Direcţia Economică, pentru că Primăria e foarte mare şi ia timp să ajungă foile dintr-un birou în altul. 😉  În teren, atmosfera e şi mai confuză: unii directori de şcoli au fost anunţaţi că nu vor mai primi bani, alţii, că se vor primi doar 25.000 de lei. Mai există şi zvonul că din banii pentru şcoli, Primăria vrea să plătească distracţia pentru Revelionul Pensionarilor, dar eu nu cred aşa ceva. 😉 Dacă cele 1,7 milioane de lei nu vor fi virate, vom asista la o nouă bătaie de joc a Primăriei la adresa învăţământului târgumureşean.

Radu Bălaş,

consilier local al Municipiului Tîrgu Mureş

  1. Care sunt modalitatile legale, de a suspenda, un primar? Lucru aceasta ar trebui de inceput, pina primavara anul viitor, sa avem un nou primar cu alegeri preliminare! Altfel putem discuta, discuta, discuta, degaba…. Cred eu.

    • Catalin Heghes says:

      ART. 70
      (1) Mandatul primarului încetează ca urmare a rezultatului unui referendum local având ca obiect demiterea acestuia, organizat în condiţiile legii, conform procedurii prevăzute la art. 55 alin. (3) – (7).
      (2) Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii comunei, oraşului sau municipiului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivităţii locale sau a neexercitării atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului.
      (3) Cererea va cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele şi prenumele, data şi locul naşterii, seria şi numărul buletinului sau ale cărţii de identitate şi semnătura olografă ale cetăţenilor care au solicitat organizarea referendumului.
      (4) Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puţin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Acest procent trebuie să fie realizat în fiecare dintre localităţile componente ale comunei, oraşului sau municipiului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>