danDan Maşca

28.11.1970, căsătorit, un copil

A făcut şcoala generală în Iernut, după care s-a mutat la Cluj Napoca, unde a absolvit Liceul de Matematică-Fizică nr. 2 (actualul „Tiberiu Popoviciu”). În acelaşi oraş termină cursurile Universităţii „Babeş-Bolyai”-Facultatea de Ştiinţe Economice,Turism şi Servicii.

Din anul 1996 şi până în 2001, este manager de vânzări la Electro Orizont SRL Tîrgu Mureş. La sfârşitul anului 2001 înfiinţează compania Reea, al cărui manager este şi astăzi. Firma sa, www.reea.net, numără astăzi peste 250 de angajaţi. (mai multe aici).

De asemenea, este inițiatorul modificării legislative privind reducerea numărului de semnături necesare pentru înființarea unui partid, de la 3 membri fondatori, care trebuiau să depună 25.000 de semnături din 18 județe, la doar 3 membri fondatori, fără cele 25.000 de semnături. Proiectul său a fost susținut și promovat via www.amper.org.ro și premiat la Gala Premiilor Societății Civile.

A realizat și susținut zeci de proiecte comunitare sau naționale din surse 100% private, dintre care pe unele la puteți descoperi aici: www.dexonline.ro, www.liternet.ro, www.tiuk.reea.net, caraman.reea.net, www.litart.ro, www.revistatus.ro, www.educatie.inmures.ro, www.cultura.inmures.ro, secolul21.ro, povestidintransilvania.ro, billionstarhotel.ro, casa-romanilor.ch, casajurnalistului.ro, www.riseproject.ro, www.teatru74.ro, www.amph.ro, www.divers.org.ro, www.csjuvenes.ro, www.csolimpic.ro, https://www.facebook.com/LabradorsBasket.

Distincții obținute ca persoană privată, fără a avea vreo funcție publică:

  • Senator de Onoare al Universității de Arte din Tîrgu-Mureș
  • „Crucea arhiepiscopală pentru mireni” din partea Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei
  • Diplomă de Excelență din partea Asociației Române pentru Industria Electronică și Software
  • Diplomă de excelență din partea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Mureș
  • Diplome de excelență din partea diverselor asociații nonprofit din comunitatea târgumureșeană

radu balas

Radu Bălaş

20.05.1974, căsătorit, doi copii

Jurnalist de presă scrisă și de radio, între anii 1994 și 2005, s-a remarcat prin investigațiile făcute și prin militantismul pentru toleranță interetnică. La numai 22 de ani, avea intentate patru procese de calomnie (toate câștigate ulterior), de către potentați ai vremii despre a căror afaceri oneroase a făcut dezvăluiri.

A scris peste 3500 de articole în presa locală și centrală, precum și la săptămânalul „Lumea Liberă” din New York, al cărui redactor-şef a fost în anii 2001 şi 2002. Din cele peste 250 de talk-show-uri radio pe care le-a moderat, unul a fost nominalizat la Premiile Clubului Român de Presă, în anul 2004.

În anul 2003, a scris „370 de zile de teroare” (împreună cu Kocsis Francisko), prima carte care prezintă radiografia completă a Holocaustului în judeţul Mureş. Lucrarea a primit premiul pentru Publicistică al Uniunii Scriitorilor Mureş, doi ani mai târziu obţinând un nou premiu al aceleiaşi uniuni pentru cartea „Jurnal de Gardian” (o satiră socio-politică). În anul 2013, împreună cu sora sa, Sorina Bota, a scris cartea illustrată pentru copii “Tîrgu-Mureş – Istorie în tenişi”, astfel încât urbea de pe Mureş a devenit prima despre care există o lucrare de acest tip în România.

În anul 2005, a fondat firma Roger Raval Events, care are ca domenii de activitate comunicarea, PR-ul şi editarea de cărţi. A devenit printre primii consultanţi politici din zonă şi a coordonat nouă campanii electorale pentru mai multe partide, din judeţul Mureş şi din ţară, fiind implicat şi în două campanii prezidenţiale. Spune că “tocmai deoarece am cunoscut partidele din interior, mi-am dat seama că ele nu se pot reforma şi că e nevoie de partide noi”.

A conceput şi scris Albumul “Old Târgu Mureş”, cartea care conţine cele mai multe imagini vechi cu acest oraş (1616-1939) şi care este realizată în trei limbi (engleză, română şi maghiară). După acelaşi model, a realizat Albumele “Old Mureş County”, “Old Romania” şi “Old Bucharest”, care sunt singurele cărţi cu coperte de lemn din România.

18107_10152609258475946_162062224790643185_nCătălin Hegheș

20.12.1984, căsătorit, un copil

Jurnalist de presă scrisă, radio, TV și online. A activat în presa locală mureșeană între anii 2004 și 2014, la Ziarul de Mureș, Punctul, Radio Tîrgu-Mureș, Televiziunea Tîrgu-Mureș și muresnews.ro. În această perioadă a fost reporter și redactor contribuind cu sute de articole publicate, știri radio semnate și moderarea unor talk-show-uri transmise în direct. În timpul activității la săptămânalul Punctul, unde a activat vreme de 9 ani, pe parcursul profesional a ajuns să îndeplinească și funcții de conducere editorială, ca secretar general de redacție, iar mai apoi redactor-șef. A părăsit presa locală tradițională, însă n-a renunțat cu totul la scris. A coordonat editorial proiectul de blog de comunitate inmures.ro.

În anul 2010, se implică în primele acțiuni de voluntariat, ca organizator în diferite proiecte. Împreună cu prieteni din Tîrgu-Mureș organizează primele ediții de Lecturi Urbane, urmând ca același nucleu de oameni să dea naștere ulterior revistei de cultură urbană LeCtura, a cărei scop era promovarea lecturii în rândul tinerilor. Unică în peisajul media din Tîrgu-Mureș, distribuită gratuit, revista a apărut pe parcursul a 4 ani, în 10 numere, fiecare apariție de nou număr fiind însoțită de evenimente de cultură urbană (party-uri, concerte, expoziții, performance-uri).

Tot în 2010, ia parte ca organizator local la cel mai mare proiect de implicare socială bazat pe voluntariat derulat până acum în România. Proiectul de ecologizare „Let’s do it, Romania!” continuă apoi și-n următorii ani, avându-l constant în echipa de organizare din județul Mureș în 2011, 2012 și 2013. Rezultatele sunt mii de voluntari mobilizați și zeci de mii de saci de gunoi adunați din zonele din afara localităților de pe tot cuprinsul județului.

În 2011, alături de fondatorii LeCtura, pune bazele Asociației Pentru Minți Pertinente AMPER. În 2014, schimbă obiectul principal de activitate al asociației, care era editarea revistei LeCtura, reorientând-o în zona de activism civic. AMPER preia instituțional campania de modificare a Legii Partidelor, inițiată de Dan Mașca în anul 2012. Campania este premiată apoi în martie 2015 la Gala Premiilor Participării Publice, pentru ca la scurt timp Legea Partidelor să fie modificată.

 

Eugen Tothpaleugen tothpal

13.06.1977, căsătorit, doi copii

La doar 18 ani, își ia viața în propriile mâini și se angajează la cotidianul „24 de ore mureşene”, fiind unul dintre primii tehnoredactori din Tîrgu Mureş. Învaţă meserie la locul de muncă şi, după puţin timp, ajunge directorul tehnic al ziarului local. Tot devreme îşi întemeiază şi o familie, astfel că, la 19 ani, devine tată.

Spiritul antreprenorial îl determină să înceapă propria afacere în anul 2001: BB Image.ro. O tipografie care oferea şi serviciile conexe (design, concept etc.) şi care devine un brand. Firma s-a extins permanent, astfel că acum a devenit o societate comercială care oferă servicii integrate de promovare. Aici au fost tipărite sute de cărţi şi milioane de materiale de promovare pentru firme şi instituţii.

Alte job-uri: taximetrist de noapte, asamblator de PC-uri (între 1996 şi 1999).

Lavinia Abu Amra

(nu mai este membru POL, a fost aleasă deputat USR în decembrie 2016)