Adrian Mureșan are o bogată experienţă occidentală atât în domeniul managementului, cât şi al cercetării. A obținut doctoratul în fizică, în anul 2003 la Universitatea din Chicago cu teza „Solidification in Supported Lipid Bilayers”. La aceeaşi universitate a fost şi cadru didactic între 1997 şi 1999.

Managerul

Adrian Mureşan a avut mai multe funcţii de conducere şi a coordonat echipe mari de angajaţi în Olanda şi România. A fost Manager Cercetare Dezvoltare Central Europe (Romania şi Ungaria) la Friesland Campina, unde a implementat produse noi şi a iniţiat proiecte inovative. De asemenea, a fost director tehnic pe Europa, Africa şi Orientul Apropiat la International Flavors and Fragrances, Hilversum, The Netherlands, în domeniul industriei lactatelor. Azi este antreprenor şi manager pentru o marcă nouă de produse de lux în domeniul iluminatului.

Cercetătorul

În cadrul Philips Research Europe, Eindhoven, Netherlands a fost Senior Researcher, unde a generat şi un brevet de invenţie în domeniul aparatelor medicale pentru diabetici. De asemenea, a făcut parte din echipa care a dezvoltat aparate cosmetice bazate pe lumină. Tot Senior Researcher a fost şi la Friesland Foods Corporate Research, Deventer, Netherlands, unde a pus bazele proiectelor de cercetare pentru lactoza de inhalaţie, a spumelor şi a globulelor de grăsime. La Institute for Atomic and Molecular Physics, Amsterdam, Netherlands a fost Experienced Researcher a determinat prin împrăştiere de raze X faptul că “într-un cristal lichid elastomeric fluctuaţiile depind de tipul de crosslink-uri”. Ca asistent de cercetare la Department of Chemistry and Institute for Biophysical Dynamics Chicago a studiat felul în care ureea modulează agregarea amiloidului beta al bolii Alzheimer.

Omul

Adrian Mureşan s-a reîntors acum trei ani în România şi s-a înscris în POL, acesta fiind şi primul partid din care a făcut parte. A realizat analiza execuțiilor bugetare ale comunităților locale și s-a implicat activ în toate dezbaterile consilierilor locali POL, pe marginea subiectelor de actualitate din urbe. A participat la multe întâlniri ale societăţii civile şi presei (vezi aici o dezbatere la Radio Târgu Mureş, minutele 1:08:20 şi 1:15:40), care vizau dezvoltarea oraşului Târgu Mureş. O analiză pe marginea bugetului a prezentat şi la TEDx Talks 2018 (vezi aici).

Are 45 de ani, este căsătorit cu Beáta Veress, inginer biochimist la Gedeon Richter, şi au împreună un copil.

Gândul

Indiferent ce promite un candidat, oricâtă emoţie generează, în dezvoltarea oraşului totul se reduce la bani, la buget. Acesta este limitat, ca atare orice cheltuială trebuie eficientizată pragmatic. Până acum politicienii locali a făcut recurs la emoţii, dar acestea ne-au adus în acest stadiu nesatisfăcător pentru toţi. Cred că trebuie să revenim la calcule profesioniste şi proiecte realizabile. Trăitul din vise generate politic trebuie înlocuit cu bunăstarea generată de management performant.”, spune Adrian Mureşan.

Foto: Adrian Mureşan prezintă, la TEDx Talks 2018, o analiză a bugetului.

Vezi aici CV-ul complet.

  1. Marcel Marginean says:

    Felicitari , un om , o identitate inconfundabila si performanta , mi-ar place daca standardul candidatilor la primaria Tg Mures ar incepe de aici , ori … macar sa-l cuprinda.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>