Cine este cel mai activ consilier local din România? Foarte posibil să fie consilierul local POL Târgu Mureș, Radu Bălaş, care îşi prezintă mai jos raportul de activitate pe anul 2019. În trei ani şi jumătate de mandat, el a iniţiat 34 de hotărâri de consiliu local (dintre care 23 aprobate), fiind în mod cert cel mai prolific consilier local din Târgu Mureş, chiar dacă a fost permanent în Opoziție. Radu Bălaș a inițiat mai multe hotărâri de consiliu decât ceilalți 20 de consilieri UDMR, PSD și PNL la un loc. Spre comparație, toți cei 15 consilieri locali USR din Consiliul General al Municipiului București au inițiat împreună 30 de hotărâri de consiliu local, dintre care doar două a fost aprobate. Consilierul POL a mai avut între 2016 și 2019, peste 70 de amendamente la hotărârile de consiliu local și peste 200 de luări de cuvânt.

Din cele șapte proiecte iniţiate în anul 2019, patru au fost aprobate: cele privind revenirea parcărilor în administrarea municipalității (ceea ce va aduce un plus de 5 milioane de lei anual la bugetul local), anularea realizării parcării subterane în Piața Trandafirilor (care contravenea oricăror reguli elementare de mobilitate urbană), realizarea brandului turistic al orașului și acordarea unui sprijin financiar celor care adoptă copii. Prezenţa sa la şedinţele de plen a fost de 100%. Din totalul celor 375 de hotărâri de consiliu aprobate în anul 2019, Radu Bălaş a votat „pentru” în cazul a 291, ceea ce reprezintă un procent de 77,6 %.

Raportul complet pentru anul 2019, mai jos.

Fullscreen Mode

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>